Amethist

De meest verkochte steen

U vindt bij ons een ruime keuze aan vormen, maten en prijzen. Van ruw materiaal voor slijpers en verzamelaars tot museumstukken die u in gerenomeerde musea tegenkomt.

Vindplaats amethist

Wij hebben amethistgeoden uit voornamelijk de vindplaatsen Brazilië en Uruguay. Naast natuurlijke stukken amethist bieden wij ook behandelde stukken amethistgeoden aan.

Amethist is een kwarts waarin sporen van mangaanoxide verantwoordelijk zijn voor de violette kleur. Amethist wordt meestal gevonden in holten van vulkanisch gesteente en is ook aanwezig in ertsgangen. Brazilian Cruiosa verkoopt amethist en amethistgeoden in allerlei maten en vormen.

De naam amethist is afkomstig uit het Grieks en betekent “niet onder invloed” (Grieks: “a-methyl”). De ontnuchterende en verhelderende uitwerking van amethist was in de oudheid al bekend en amethist werd eeuwen geleden al gedragen tegen dronkenschap.

Amethist is een steen die het aardse en het geestelijke in balans brengt. Erg geschikt in plekken zoals wachtkamers, spreekkamers, meditatieruimtes en slaapkamers.

Bekijk ons YouTube kanaal voor korte videos