Bergkristal

Het meest verkochte steen

Van de drie meest gevraagde en meest verkochte stenen vindt u bij ons een ruime keuze aan vormen, maten en prijzen. Van ruw materiaal voor slijpers en verzamelaars tot museumstukken.

Meer informatie over bergkristal

Brazilian Cruiosa heeft bergkristal van de meest gewone clusters uit Brazilië en China tot de meest waardevolle uit Arkansas.

Bergkristal is de kleurloze transparante variëteit kwarts en ontstaat door middel van het barsten van kwartsiet- of schistgebergten. Het barsten van gebeurt alleen bij hoge temperaturen door stolling uit een waterachtige vloeistof.

De zeskantige vorm van de kristallen van een bergkristal is typisch voor kwarts en is terug te vinden bij alle kwartskristallen op de wereld.

Losse bergkristallen en bergkristalgroepen zijn erg gewaardeerd onder verzamelaars maar ook als decoratie. Industrieel worden bergkristallen en ook andere kwartssoorten gebruikt vanwege 'piezo-elektriciteit'. Dit is een bekende toepassing van bergkristal die veel gebruikt wordt in kwartshorloges.
Daarnaast worden bergkristallen gebruikt in de radiografische industrie (satellieten) en in de optische industrie.

Veel mensen schrijven grote krachten aan de uitstraling van bergkristal toe. Bergkristal is een veel gebruikte steen bij meditatie en andere therapieën. Hierbij wordt gezegd dat bergkristal een zuiverende werking heeft.

Bekijk ons YouTube kanaal voor korte videos.